Matematik

Eksponentiel regression

08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave.


Svar #1
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

a) benyt tabellens data til af finde en forskrift for s


Svar #2
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Dette er min løsning. på a'eren og b'eren. 
Jeg er dog lidt i tvivl om det er rigtig at indsætte 5 på t's plads??


Svar #3
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Det giver ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2014 af mathon

Det skal være t = 10,
eftersom år 2015 er 10 år efter 2005.


Svar #5
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Det var også det jeg tænkte men så bliver mit resultat meget mærkeligt.. 


Svar #6
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

her


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv at vise, hvad du får i stedet for blot at sige, at det er mærkeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvorfor synes du, at det er mærkeligt?


Svar #9
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Det har jeg vist i mit vedhæftede billede...


Svar #10
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Fordi jeg skal have det i et decimal tal og der stå både et decimaltal og 10 ^5


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, så afrund det selv til et helt tal: 1,277256·105 = 1,277256·100000 ≈ 127726


Svar #12
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Okay mange tak! 


Svar #13
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har lige et til spørgsmål. Sidste opgave i denne opgave lyder således: Hvad fortæller a og b om udviklingen i Tysklands solcellekapacitet i perioden 2005-2010?
b er vel hvordan solcellekapaciteten så ud i starten altså i år 2005, da b er begyndelses værdien, og a er det ikke hvor meget solkapaciteten stiger med hvert år? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

a er fremskrivningsfaktoren, den faktor som dette års resultat skal ganges med for at beregne næste års resultat. Den relative vækst r findes af     a = 1+r .


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. maj 2014 af mathon

ses af
                f(x+1) = b·ax+1 = b·ax·a = f(x)·a

                f(x+1) / f(x) = a = 1+r

                vækst:  f(x+1)-f(x)

                relativ vækst:    ( f(x+1)-f(x) ) / f(x) = f(x+1) / f(x) - 1 = a - 1 = 1 + r - 1 = r
                            

               


Skriv et svar til: Eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.