Matematik

Rentesregning

12. maj 2014 af lezk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med en emneopgave i matematik som handler om rentesregning (finansiel regning)

Og i teoridelen skal jeg svare på: Fremskrivning med variabel rente.

Og jeg er lidt i tvivl om hvad formelen er, for det kan da ikke være fremskrivningsformlen Kn = K0*(1+r)n

Så står lidt på bar bund, er der nogle af jer der ved det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2014 af MPSG (Slettet)

Hej Lezk,

Det du egentligt gør er at bruge din fremskrivningsformel, bare expanderet. Formlen:

kn=k0(1+r)n

svarer jo til

kn=k0(1+r1)(1+r2)...(1+rn)

Hvor r så er de forskellige renter tilhørende hver termin (variabel rente).  Du kan så bruge formeln til at udregne, eller du kan udregne den gennemsnitlige rente som 

rg= ((1+r1)(1+r2)...(1+rn))1/n -1

Og så bare bruge den normale renteformel :)


Svar #2
12. maj 2014 af lezk (Slettet)

Ja det giver god mening:) - Tak MPSG


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.