Matematik

Regression og vekst

13. maj 2014 af Porkaborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg forstaa ikke helt denne opgave eller hvordan jeg skal gribe den an .

a)For funktionen f gelder for alle x, at f(1,2x)/f(x) . Hvilken veksttype er der tale om?

b)I forskriften for veksttypenindgaar der 2 konstanter. Besten den ene af disse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af peter lind

Du mangler noget. Hvad gælder der for f(1,2x)/f(x) ? Prøv at se på eksponentielle eller potensfunktioner


Svar #2
13. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

Og undskyld alle stave fejlene men jeg har et rigtigt funky amerikansk keyboard.


Svar #3
13. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

hov  f(1,2x)/f(x) = 1.36


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2014 af peter lind

For en potens funktion f(x) = b*xa gælder

f(k*x)/f(x) = b*(kx)a/( b*xa) = (k*x)a/xa = (k*x/x)a = ka


Svar #5
13. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

vil du forklare hvad du gor i din ligning og hvad k er ?


Svar #6
13. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

og hvordan du finder frem til at det er en potensfunktion ud fra f(1,2x)/f(x) = 1.36


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2014 af peter lind

k er et vilkårligt positivt tal.

Første lighedstegn: jeg indsætter det generelle funktionsudtryk for en potensfunktion

andet lighedstegn   jeg forkorter b ud

3. lighedstegn. Jeg bruger en generel regneregel, der siger at  ac/bc= (a/b)c.

4. lighedstegn jeg forkorter x ud

Du får en konstant ud af dette forhold som stemmer med opgaven


Svar #8
13. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

Tusind tak det hjalp rigtig meget , men hvordan kan man se at det er en potensfunktion ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2014 af peter lind

Fordi resultatet bliver en konstant altså uafhængig af x.


Skriv et svar til: Regression og vekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.