Matematik

Faktorisering

20. maj 2014 af Grenådrengen - Niveau: 9. klasse

Hej,

er der nogle der kan hjælpe mig med at faktorisere disse stykker?
 

1) (x-2)(5-3x)=0 / x+1  2) (x+1)(-x+7)(4x-12)=0 / (-3+x)(x-5)     3) 2x^3+x^2=0

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af SuneChr

1) og 2) er jo faktoriseret.
3)  sæt  x2  udenfor en parentes.  I 2) kan 4 sættes udenfor en parentes.
Hvordan skal sidste linje forstås, samt (brøkstreg) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2014 af NejTilSvampe

Vær venlig at bruge " / " som divisionstegn frem for den her sjusket måde at tegne brøker på. Eller brug \frac{}{} i latex editoren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2014 af NejTilSvampe

#0 - nu giver det da slet ingen mening. Du har bare sat / tilfældige steder.

Mente du:

\frac{(x-2)(5-3x)}{x+1}=0

\frac{(x+1)(-x+7)(4x-12)}{(-3+x)(x-5)}=0


Svar #4
20. maj 2014 af Grenådrengen

Billede

Vedhæftet fil:ejdejude.jpg

Svar #5
20. maj 2014 af Grenådrengen

#

Vedhæftet fil:dsdd.jpg

Svar #6
20. maj 2014 af Grenådrengen

#

Vedhæftet fil:hh.jpg

Svar #7
20. maj 2014 af Grenådrengen

Ja det var det jeg mente #3


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2014 af NejTilSvampe

#7 - Som #1 forklarede dig. De to udtryk er allerede faktoriseret. Så er du sikker på at opgaven ikke går ud på at løse for x? Læs opgavebeskrivelsen igen, og angiv den her ord for ord.


Svar #9
20. maj 2014 af Grenådrengen

Billede af opgaverne

Vedhæftet fil:8,8.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2014 af NejTilSvampe

Okay, så der står "Løs følgende ligninger".

Som vi allerede har konstateret, er de to første ligninger faktoriseret. Det betyder at du kan benytte nulreglen på dem.

Tricket er at du simpelthen ignorerer den nederste del af brøken, og kun fokuserer på den øverste del.

Så løs (x-2)(5-3x) = 0.

Vha. nulreglen kan du separere det udtryk til x-2 = 0 og 5-3x = 0


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.