Kemi

Kemi, der haster en del

27. maj 2014 af Auguztuz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har ikke haft held med at løse en opgave til min kemi-aflevering imorgen, hvor jeg skal beregne massen af bly i en titreringsreaktion(blodprøve). Blodprøvens volumen er 10mL og ækvivalenspunktet blev nået efter tilsætning af 3,47mL 0,01M EDTA 

reaktionsskema følger

2Pb^2+(aq) + EDTA^4-(aq) -> Pb2EDTA(s)

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2014 af Heptan

1) Beregn stofmængden af EDTA.

2) Beregn stofmængden af bly.

3) Beregn massen af bly


Svar #2
27. maj 2014 af Auguztuz (Slettet)

.


Svar #3
27. maj 2014 af Auguztuz (Slettet)

fremgangsmåden er jeg sådan set okay klar på, men jeg kan ikke lige finde formlerne jeg skal bruge til at regne tingene ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2014 af Heptan

1) n1 = cV

2) n2 = 2 * n1

3) m = n2 * M


Svar #5
27. maj 2014 af Auguztuz (Slettet)

Hvad er n1 og n2? Er godt klar over, at n er stofmasse, men jeg kan ikke se hvordan stofmassen af edta*2 skal være stofmassen af bly, i hvertfald hvis jeg har forstået det du skrev ret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2014 af lasols (Slettet)

det er nok for sent nu men fra dit reaktionsskema kan du se at der indgår 2 bly per EDTA efter reaktionen, der må derfor have været dobbelt så meget bly som til stede før reaktionen som du har tilsat EDTA for at nå ekvivalenspunktet
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2014 af Heptan

#5 n er stofmængde, m er masse


Skriv et svar til: Kemi, der haster en del

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.