Matematik

Bevis forvækstegenskaben for en potensfunktion

04. juni 2014 af xxtom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med beviset for vækstegenskabet for en potensfunktion:

 f(kx)^a=b*x^a*k^a=(b*x^a)*k^a=f(x)*k.

Jeg forstår godt hvad der sker indtil b og x sættes i parentes :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2014 af SuneChr

f (x)  =  bxa
f (kx)  =  b(kx)a  =  b(kaxa)  =  ka(bxa)  =  ka· f (x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er en potensfunktion

        f(x) = b · xa .

Man har så

        f(kx) = b · (kx)a = b · ka · xa = ka · b · xa = ka · f(x) .

Dit sidste lighedstegn er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2014 af mathon

som ofte udtrykkes
                                    y-forholdet er lig med x-forholdet opløftet i a'te

                                                           F_y=F{_{x}} ^{a}

                eller
                                                           1+r_y=\left (1+r_x \right ) ^{a}
 


Skriv et svar til: Bevis forvækstegenskaben for en potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.