Studievejledning

Eksamen!

17. juni 2014 af jihudsif

Hej, hvis man dumper til en eksamen på STX er der så mulighed for at tage eksamen en gang til på selvstudie eller noget andet? 

Eller kan det ikke ændres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2014 af MaibritG

Du kan ikke tage den om forstået på den måde, at din dumpede karakter erstattes med den nye karakter på dit eksamensbevis og dermed kommer til at gælde for dit samlede gennemsnit. Men du kan naturligvis tage faget på HF enkelt-fag og få et bevis for at du faktisk har bestået faget. Det kan være en løsning, hvis et videregående studie har et krav om at matematik A skal være bestået, eksempelvis.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #2
18. juni 2014 af jihudsif

Men eftersom karakteren ikke ændre på gennemsnittet så vil det da umiddelbart ikke hjælp?.... Kan man ikke tage noget kaldet selvstudie? - kan det ændre det samlede snit?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

du har ret i at det ikke er nogen hjælp, med hensyn til at ændre gennemsnittet. Når den du har været oppe til den sidste eksamen, så er gennemsnittet låst for altid. Derfor skal man hele vejen gennem gymnasiet have fokus på at hver karakter tæller.

Gik det så alligevel galt i Dansk og man kun fik 4, men ellers har karakterne til at blive folkeskolelærer, så skal man lige tage faget en gang til, eksempelvis på HF enkeltfag, da folkeskolelæreruddannelsen kræver 7. Dette også selv om dit gennemsnit er 11,5.

Husk i øvrigt på at mange uddannelser slet ikke har krav til gennemsnittet, eller endda meget lave krav.

Hilsen Lars


Skriv et svar til: Eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.