Matematik

Fordoblingskonstants bevis.

20. juni 2014 af Sommefuglen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle kloge matematik folk, jeg står i et stort problem med min matematik eksamen.

I et eksamenspørgsmål lyder det sådan:

"Bevis, at hvis  er et punkt på grafen for en eksponentiel sammenhæng så er  også et punkt på grafen."

I det samme spørgsmål skal man bevise det almindelige bevis for fordoblingskonstanten, så hvad er det læren forventer?

Håber meget nogle kan hjælpe, da jeg har desperat brug for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2014 af mathon

            f(x+X2) = 2•f(x)

            b·ax+X2 = b·ax·aX2 = 2·f(x)

                           aX2· f(x) = 2·f(x)

                           aX2 = 2

                           X2·ln(a) = ln(2)

                           X2 = ln(2)/ln(a)


Svar #2
21. juni 2014 af Sommefuglen (Slettet)

Mange tak, men jeg er i tvivl om hvad det helt præcist bruger - lidt forvirring da vi bruger y istedet for fx og logaritmen istedet for in

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2014 af mathon

så får du

                                    \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}
for  y_2=2y_1
haves
                                    \frac{2y_1}{y_1}=a^{X2}

                                    2=a^{X2}

                                    \log(2)={X2}\cdot \log(a)

                                    X2=\frac{\log(2)}{\log(a)}
  











 


Svar #4
21. juni 2014 af Sommefuglen (Slettet)

Tak, nu giver det meget mere mening

Skriv et svar til: Fordoblingskonstants bevis.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.