Matematik

Hjælp til mærkelige ligninger

22. juni 2014 af jack112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle

Jeg har et problem med at løse denne ligning som ser sådan her ud:

2x+(2x+3)(x-2) = 18-3x+2x^2

Hvordan løser jeg den?  Tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2014 af PaperBin (Slettet)

2x+(2x+3)(x-2) = 18-3x+2x^2

<=>

2x+2x^2-4x+3x-6 = 18-3x+2x^2 (multiplikation af paranteserne på venstre side)

<=>

2x-4x+3x+3x = 18+6 (forkorte og samle x'ere på én side)

<=>

4x = 24

<=>

x = 6


Svar #2
22. juni 2014 af jack112 (Slettet)

Mange Tak for hjælpen.

Jeg har forstået den men hvor blev 2x^2 af? Hvorfor er den ikke med på i x`ere side?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2014 af PaperBin (Slettet)

Den findes på begge sider af lighedstegnet, så du trækker den bare fra på begge sider for at forkorte den. Du kan også samle dem på x'ernes side og lade dem forsvinde senere. :)


Svar #4
22. juni 2014 af jack112 (Slettet)

Ok nu har jeg forståe den. Mange tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Hjælp til mærkelige ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.