Matematik

Regneregler - brøker??

22. juni 2014 af snoevs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - jeg er i gang med at forberede mig til mdt. mat eksamen, og har brug for hjælp til følgende:

Er der nogen der ved hjælp af regneregler kan forklare mig at (5-10)^2/10 bliver 2.5 og ikke -2.5 som jeg får det til? 

For først udregner jeg tælleren  (5-10)^2, det giver -25. og det divideret med 10 giver -2.5, men min lommeregner og min facitliste siger det bliver 2.5?

Hvordan kan det lade sig gøre? Håber i kan hjælpe mig! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2014 af mathon

                    \frac{\left ( 5-10 \right )^2}{10}=\frac{\left ( -5 \right )^2}{10}=\frac{\left (\left ( -1 \right )\cdot 5 \right )^2}{10}=\frac{\left ( -1 \right )^2\cdot 5^2}{2\cdot 5}=\frac{1}{2}\cdot 5=2,5


Svar #2
22. juni 2014 af snoevs (Slettet)

TUSIND TAK!!!!!!!!!!


Svar #3
22. juni 2014 af snoevs (Slettet)

Men hey vent - jeg har en anden opgave med samme problem,  [(7-10)^2/10] .. Gør jeg så det samme? men så får jeg 1,5, når det skulle være 0,9??

\frac{(7-10)^2}{10}=\frac{(-3)^2}{10}=\frac{((-1)*3)^2}{10}=\frac{(-1)^2*3^2}{2*3}=1,5

Er det så en anden metode, eller er jeg gal på den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2014 af mathon

                      \frac{\left ( 7-10 \right )^2}{10}=\frac{\left ( -3 \right )^2}{10}=\frac{\left (\left ( -1 \right )\cdot 3 \right )^2}{10}=\frac{\left ( -1 \right )^2\cdot 3^2}{10}=\frac{9}{10}=0,9


Skriv et svar til: Regneregler - brøker??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.