Matematik

bevis for middelværdi

22. juni 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej  

skal op i mudndtlig matematik og vil gerne kunne bevise hvorfor 

1/N * \sum_{i=1}^{n} hi*ui = \sum_{i=1}^{n} fi*ui

har vedlagt beviset som vedhæftet fil

Har brug for at vide hvordam man kommer fra sætning  1) til 2) 

:-)

Vedhæftet fil: 001.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2014 af peter lind

Den vedlagte fil er ulæselig


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2014 af SuneChr

Det drejer sig kun om at sætte en fælles faktor udenfor en parentes, eller, som her, foran Σ
Man har nemlig

\mu \sum_{i=1}^{n}a_{i}=\mu a_{1}+\mu a_{2}+...+\mu a_{n}=\mu (a_{1}+a_{2}+...+a_{n})  =\sum_{i=1}^{n}\mu a_{i}


Skriv et svar til: bevis for middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.