Matematik

Stamfunktion

24. juni 2014 af Fayson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har spørgsmålet: Giv definitionen på en stamfunktion. (B2 definition 1.4 side 105) og vis hvilke stamfunktioner funktionen f(x)=x^a har ifølge denne difinition. (a må ikke være 0) 
 

Definitionen på en stamfunktion er vel bare: En funktion F(x) siges at være en stamfunktion til f(x), hvis: F '(x)=f(x)

Men "vis hvilke stamfunktioner funktionen f(x)=x^a har ifølge denne difinition. (a må ikke være 0)" 

Nogen der kan hjælpe? 

Skal til mundtlig eksamen i morgen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er en korrekt definition for stamfunktion.

Hvis F(x) er en stamfunktion til funktionen f(x), er enhver funktion af formen F(x) + k (hvor k er en konstant) også en stamfunktion til f(x) .

Samtlige stamfunktioner til funktionen xa er da funktionerne af formen     xa+1/(a+1) + k .


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.