Studievalg og videregående studie

Videregående uddannelse?

25. juni 2014 af Anne1241 (Slettet)

Er det muligt at læse/søge ind på Matematik-Økonomi med et gennemsnit på 6.00? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2014 af preity1610 (Slettet)

Tjek adgangskvotienten på ug.dk , men det skifter hvert år dog kun med 0,1-0,3 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2014 af Zighsty (Slettet)

Hej Anne.

Ja det er muligt. Du kan søge, og med alt sandsynlighed også blive optaget, i Odense, Aarhus og Aalborg, hvor alle blev optaget sidste år. Dog vil du (næsten sikkert) ikke blive optaget i København, men du kan jo altid prøve. Du kan læse mere om det her:

http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/naturvidenskabeligebacheloruddannelser/matematikfysikkemiogdatalogi/matematik-oekonomi.aspx#fold6

Hvor du under "Adgangskvotienter 2013", kan se hvilke snit var påkrævet sidste år. Du finder desuden også links til de forskellige universiteters hjemmeside i den midterste kolonne.

Mvh. Andreas

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juni 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Anne,

Det kan du godt. Dette afhænger meget af, hvor du søger hen. Hvis det er KU og du har et snit på mindst 6 i matematik A og i din adgangsgivende eksamen, så kan du godt dette. Kravene ligger en del lavere for de andre universiteter så vidt jeg ved. Aarhus og KU vil dog være nogle af de få universiteter, hvor du kunne støde på nogle vanskeligheder mht. optaglese, men ellers saå jo. 

Økonomi er et af de eneste fag på uni, der bemærker sig ved at have et specifikt karakterkrav til et specifikt fag og dette er fordi matematik er en meget vigtig del af studiet. Nu læser jeg i USA, men danske universiteter har det også sådan. 


Skriv et svar til: Videregående uddannelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.