Matematik

Fischers Exact

13. august 2014 af Jotten (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

Jeg sidder med Fischers exact, og er nu stødt på en formel med udråbstegn. Hvad står de for i en beregning?

Mvh Julie :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2014 af swampendk (Slettet)

Fakultet f.eks.

3! = 3*2*1
 


Svar #2
13. august 2014 af Jotten (Slettet)

Hmm.... Så er jeg i tvivl om hvad jeg skal gøre tallene imellem :-)

Min beregning ser sådan ud 4!4!5!3!/8!3!1!2!2!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2014 af swampendk (Slettet)

4*3*2*1*4*3*2*1*5....osv.

Det går jeg i hvert fald ud fra..

Det skulle gerne give 246,86


Svar #4
13. august 2014 af Jotten (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal parentes omkring alle faktorerne i brøkens nævner, når man benytter formatet med skrå brøkstreg. Man har så

         4!·4!·5!·3! / (8!·3!·1!·2!·2!) = 2·3·5! / (8·7·6·5) = 4·3·2 / (8·7) = 3/7 ,

hvorimod

        (4!·4!·5!·3!) / (8!) · 3!·1!·2!·2! = 4!·5!·3!·3!·2!·2! / (8·7·6·5) = (4·3·2)2·6·4 / (8·7)

                                               = 8·9·6·4 / 7 = 26·33 / 7 = 1728 / 7 ≈ 246,857


Svar #6
13. august 2014 af Jotten (Slettet)

Vi har luret den, med korrekt resultat! :-)


Skriv et svar til: Fischers Exact

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.