Matematik

Algebra, hjælp

17. august 2014 af interesseret (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vil i være søde at hjælpe med denne ligning
y=x^2-3x+1 
Vi skal sætte -2 ind i stedet for x ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af AskTheAfghan

Du må formulere hvad opgaven går ud på helt præcis.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2014 af Heptan

y = (-2)^2 - 3 * (-2) + 1

y = 4 - (-6) + 1

y = 4 + 6 + 1

y = 11

Prøv at overbevise dig selv om, at det jeg har skrevet er rigtigt


Svar #3
17. august 2014 af interesseret (Slettet)

Jeg har regnet mig frem til opgaven og du havde ret med dit svar. Tak :) 


Svar #4
17. august 2014 af interesseret (Slettet)

Hvad med (-2)^-4ac
når a = 3 og c = 4 ???
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2014 af SuneChr

(- 2) - 4·3·4  =  2 - 48   ≈  3,5527·10 - 15


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2014 af SuneChr

# 4
Du må nedskrive mere præcist. Du mener sikkert diskriminanten  b2 - 4ac  i en 2.gr.s.ligning
3x2 - 2x + 4 = 0
Diskriminanten er  (- 2)2 - 4·3·4  =  - 44
2.gr.s.ligningen har da ingen reelle rødder, da diskriminanten er negativ.
_________
Se bort fra # 5


Skriv et svar til: Algebra, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.