Matematik

LOG10

18. august 2014 af science1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

total basisviden, men har glemt det... Hvordan tager man LOG10 af noget? :) på lommeregneren. der er en knap dr hedder LN og en der hedder e i x'te. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lommeregnere plejer også at have en funktion for log10 .


Svar #2
18. august 2014 af science1 (Slettet)

jeg kan ikke finde min TI-89´er. Og den jeg har til rådighed har kun ovenstående muligheder :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2014 af peter lind

Knappen til 10 tals logaritmen hedder normalt LOG


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Jeg kan godt se, at TI-89 ikke umiddelbart har nogen log-funktion, selvom dette er utænkeligt. Jeg kan dog stærkt anbefale at lære at bruge et CAS-system (Maple) i gymnasiet. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nogle lommeregnere har en alternativ funktionstast, der sammen med en anden tast udløser den alternative funktion, der er knyttet til tasten. Derved kan både LN og LOG knyttes til den samme tast.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

Jeg kender ikke TI-89, men på de TI-lommeregnere, jeg har, findes en knap mærket "2nd" eller lignende. Bruger man den, kan man skifte mellem LN og LOG.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2014 af mathon

ellers
               \small \log_{10}(x)=\frac{\ln(x)}{\ln(10)}


Skriv et svar til: LOG10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.