Matematik

mat

25. august 2014 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEJ er der en der kan hjælpe mig med denne opgave, som er ved hæftet

Vedhæftet fil: Lad x.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af SuneChr

Der gælder
2π rad = 360º


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Her er hele opgaven, så folk ikke behøver downloade dit dokument

-------------------------------------------------------------------------------

Lad x=10 i radian.

Angiv gradtallet for radiantallet 10
Tegn enhedscirklen og afsæt retningspunktet P10.
Aflæs værdierne cos(10) og sin(10).

--------------------------------------------------------------------------------

Omregn 10 radianer til grader. Enhedscirklens omkreds svarer til 2π radianer eller 360º.

Tegn enhedscirklen og afsæt retningspunktet.

Aflæs punktets x- og y-koordinater.


Svar #3
25. august 2014 af Jens6554545 (Slettet)

Hej

Opgaven er udenhjælpemidler, så hvordan regner jeg radianer om til grader uden hjælpemidler


Svar #4
25. august 2014 af Jens6554545 (Slettet)

rad=360/2pi

Men det skal være udenhjælpemidler!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Gang 10 med (360º/(2π)) = 180º/π m dvs.

        10 rad = (10/(2π))·360º = 1,5915·360º = 360º + 0,5915·360º = ...


Svar #6
25. august 2014 af Jens6554545 (Slettet)

hej

tak for din hjælp, men opgaven er uden hjælpemidler derfor kan jeg ikke regne det som du har skrevet ud i hovedet, det kræver en lommeregner, men det er ikke tilladt at bruge i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så må du jo udnytte, at π ≈ 3,14159... og så udføre divisionerne og multiplikationerne i hånden. Du skal kun regne til ca 2 decimaler.


Svar #8
25. august 2014 af Jens6554545 (Slettet)

ok tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvordan tegner du enhedscirklen uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2014 af SuneChr

# 6 og # 9
- og hvordan afsætter du en vinkel på knap 33º i tredje kvadrant uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2014 af SuneChr

I den forbindelse kan jeg ikke lade være med at bringe en side fra min gymnasiematematikbog.
Læg mærke til Fig. 7 .
I øvrigt en stor tak til de to forfattere som mange elever husker som fremragende lærebogsforfattere med stor pædagogisk tilgang. Kristensen og Rindung "matematik I" Gad 1962
SP 2608140019.PNG
 

Vedhæftet fil:SP 2608140019.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det vækker en del minder til live. Jeg lærte efter det samme lærebogssystem, dog vistnok efter en udgave, der var et par år yngre.


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.