Matematik

hjælp mat opg

25. august 2014 af susu2000 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har en opg som siger: afgør om følgende påstande er sande eller falske du ved at r og s begge er positive tal, og at s er større end r.

a)r − s > 0

b) s + r > s

c)     s + r > 1

d)  r/s >  1

e)s+r / r+s = 1

f)  s – r / r – s < 0

g)   s – r / s < 1

h)  s + r / s > 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, hvad det vil sige, at s er større end r , og at både s og r er positive tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2014 af LeonhardEuler

Hvilke af dem kan du ikke løse? Bemærk at s > r > 0


Svar #3
25. august 2014 af susu2000 (Slettet)

kun H


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Menes der her

        (s + r) / s > 1

eller

        s + (r/s) > 1

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2014 af LeonhardEuler

Hvis der menes s+r/s > 1

\frac{s+r}{s}> 1 \Leftrightarrow \frac{s}{s}+\frac{r}{s}> 1\Leftrightarrow 1+\frac{r}{s}> 1

Brøken r/s bliver mindre end 1, men større end 0, da r er mindre end s. Heraf følger der naturligvis at venstresiden altid bliver større end 1.


Svar #6
25. august 2014 af susu2000 (Slettet)

s + (r/s) > 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2014 af LeonhardEuler

s+\frac{r}{s}> 1\Leftrightarrow \frac{s^{2}+r}{s}> 1     

Brøken vil altid blive større end 1, da tælleren er meget større end nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så kan man ikke afgøre udsagnets sandhedsværdi, med mindre det forudsættes, at s og r også er hele tal.


Skriv et svar til: hjælp mat opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.