Tysk

bøjning af regelmæssige verber?

02. september 2014 af solsikke1 - Niveau: 9. klasse

hej. når man skal bøje regelmessige verber (sbage verber), inde på gyldendals røde ordbog står der under gramatik dette:

Infiniti:                                                                           perfektum participium:

præsens præteritum    og     indikativ                  præteritum-konjunktiv    og     imperativ

HVad betyder de forksellige ord på "Dansk" og gerne eksempler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af Stygotius (Slettet)

Hvis du giver mig din mailadresse, kan jeg sende dig en oversigt med eksempler jeg har lavet, over de grammatiske udtryk.

infinitiv = navnemåde

perfektum participium (p.p.)  =  kort tillægsform

præsens præterium er der ikke noget der hedder

præsens = nutid

præteritum (= imperfektum)  = datid

imperativ = bydemåde.

konjunktiv og indikativ tager det lidt længere tid at forklare her.


Skriv et svar til: bøjning af regelmæssige verber?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.