Matematik

Blandingstempertur

03. september 2014 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg kan ikke gennemskue hvor mange ml vand med 70c jeg skal bruge, når jeg har 50 ml vand med 25c og blandingstempertur bliver 45c? Er der nogen kan hjælpe? Betina

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af peter lind

Tilført energi fra det varme vand = mv*c*Δt hvor mv er massen af det varme vand, c er vands varmefylde og Δt er temperaturfaldet

Modtaget enegi fra det varme vand = mk*c*ΔT hvor mk er massen af det kolde vand, c er varmefylden og ΔT er temperaturstigningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af mathon

                                 V_v\cdot \varrho \cdot c\cdot \left ( \left ( 70-45 \right ) C\right )=V_k\cdot \varrho \cdot c\cdot \left ( \left ( 45-25 \right ) C\right )

                                 V_v\cdot \left ( \left ( 70-45 \right ) C\right )=\left (50\; mL \right )\cdot \left ( \left ( 45-25 \right ) C\right )


Svar #3
04. september 2014 af Sofusfelix (Slettet)

Hej Hej. Tah fordi I forsøger, at hjælpe mig. Men jeg forstår det ikke... ØV


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er en opgave i 'vægtet gennemsnit'. Det vægtede gennemsnit af de 70º og 25º skal give 45º. 70 og 25 skal vægtes efter, hvor stor en brøkdel af det samlede rumfang, de udgør. Hvis vi kalder mængden af vandet med 70º for x, bliver blandingens samlede rumfang x+50 ml. Den brøkdel vandet med 70º udgør af det samlede rumfang er derfor x/(x+50), og den brøkdel vandet med 25º udgør er 50/(x+50). Så vi ender op med en ligning, der siger:

\frac{x}{x+50}\cdot 70+\frac{50}{x+50}\cdot 25=45

 


Skriv et svar til: Blandingstempertur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.