Matematik

funktionstilvækst

03. september 2014 af boelle85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg kan simpelthen ikke finde ud af funktionstilvækst

f(x)=\frac{1}{5x}+7x, x>0

x0=3

\Delta y=f(3+h)-f(3)

f(3+h)=\frac{1}{5(3+h)}+7(3+h)=\frac{1}{15+5h}+21+7h=\frac{28h}{15+5h}

Er dette rigtigt?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af LeonhardEuler

Δy = f(3 + h) - f(3) = 1/5•(3+h) + 7•(3+h)   -  (1/5•3 + 7•3) =


Svar #2
03. september 2014 af boelle85 (Slettet)

f(3+h)=\frac{1}{5(3+h)}+7(3+h)-f(3)=\frac{1}{15+5h}+21+7h-(\frac{1}{15}+21)=\frac{1}{15+5h}+21+7h-\frac{1}{15}-21=\frac{1}{15+5h}+7h-\frac{1}{15}

er gået i stå her :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Find så fællesnævner for de to brøker. Din ligning er dog ikke matematisk korrekt, fordi du starter med f(3+h) men lidt længere henne har du trukket f(3) fra.


Svar #4
03. september 2014 af boelle85 (Slettet)

nå ja


Skriv et svar til: funktionstilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.