Kemi

TERMODYNAMIK

03. september 2014 af Bitten16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med nogle spørgsmåle i termodynamik ? HASTER 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Formuler dine konkrete spørgsmål her. Så er der sikkert nogen, der kan hjælpe dig.


Svar #2
03. september 2014 af Bitten16 (Slettet)

1.Hvad er forskellen på ?G og ?G°?

2. Hvad siger det om en reaktion, at:

?G < 0

?G = 0

?G > 0

3. Hvordan beregnes reaktionsbrøken, Y?
4. Hvorfor kan Y erstattes med K i ligningen: ?G = ?G° + R · T · lnY?
5. Hvis ligevægtskonstanten, K, beregnes for ved hjælp af formlen ?G = ?G° + R · T · lnK, har den ikke nogen enhed. Hvordan kan man finde enheden?
6.Forklar sammenhængen mellem ?G° og K ud fra tabel 6
7.Hvad er sammenhængen mellem ligevægtskonstanten og ?H° og ?S°?


Svar #3
03. september 2014 af Bitten16 (Slettet)

Er der ikke nogle der kan hjælpe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2014 af Heptan

Hvis du havde skrevet spørgsmålene fra start havde Andersen11 måske kunne hjælpe dig :P

1. den med bollen er under standardbetingelser, den uden er ikke.

2.  det står sikkert i din bog, men det drejer sig om spontanitet

3. som koncentrationen af produkterne over koncentrationen af reaktanterne.

Skriv igen når du er nået så langt :P


Svar #5
04. september 2014 af Bitten16 (Slettet)

1.Hvad er forskellen på ?G og ?G°?

Ikke en standardentalpi
G0 = er en konstant for reaktionen(ved fast temp.) i standardentalpi.
G = afhænger af reaktionsblandingens sammensætning, dvs. At G0 ændrer sig under reaktionsforløbet. Indtil den er negativ.

2.Hvad siger det om en reaktion, at:

?G < 0

- Reaktions ligevægtskonstant K er meget lille. Udgangsstofferne kan ikke reagere med hinanden i nævneværdig grad.

?G = 0

- K er af størrelsesorden 1. Udgangsstofferne har mulighed for at reagere, men reaktionen standser nogenlunde  midtvejs.

?G > 0

K er meget stor. Udgangsstofferne har mulighed for at reagere så godt som fuldstændigt med hinanden.

3.Hvordan beregnes reaktionsbrøken, Y? Isolere Y i denne formlen: se s. 40

Y = produkter / reaktanter

4.Hvorfor kan Y erstattes med K i ligningen: ?G = ?G° + R · T · lnY?

-  Ved ligevægt har Y værdien K.

5.Hvis ligevægtskonstanten, K, beregnes for ved hjælp af formlen ?G = ?G° + R · T · lnK, har den ikke nogen enhed. Hvordan kan man finde enheden? – Ved at opskrive ligevægtsloven ved reaktionen.

- For at finde enheden skal man opskrive ligevægtsloven for reaktionen – se. Eks. 6.

6.Forklar sammenhængen mellem ?G° og K ud fra tabel 6

- Hvis G er positiv – er K mindre end 1. Jo højere G jo lavere K og omvendt.

7.Hvad er sammenhængen mellem ligevægtskonstanten og ?H° og ?S°?

- Ligevægtskonstanten bliver stor, hvis H er negativ(exoterm reaktion) Og S positiv. S. 

Kan du hjælpe med rettelse .. 


Svar #6
04. september 2014 af Bitten16 (Slettet)

Ligemeget nu... 


Skriv et svar til: TERMODYNAMIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.