Matematik

Komplekse tal (i anden)

04. september 2014 af bananman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Jeg har ret svært ved at løse dette udtryk:

((4-9)-i(7+1))^2

Det jeg gør er, at sige 4-9 og derefter 7+1 * i, også sætte det i anden, men i Maple får jeg et andet resultat, som jeg ikke aner, hvordan jeg kommer frem til


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af peter lind

Du regner først de inderste parenteser ud. Det giver et udtryk af formen (a+b*i)2 Så bruger du så reglen om kvadratet på en toleddet størrelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2014 af mathon

                       (-5 - 8i)2 = (-5)2 - 2·(-5)·8i + (8i)2 = 25 + 80i + 64·i2 = 25 - 64 + 80i = -39 + 80i

da i2 = -1


Svar #3
04. september 2014 af bananman (Slettet)

Hva så i dette tilfælde? Hvor går det galt?:

((4-8)-i(8+1))^2

(-4-9i)^2

(-4-9i)^2 \rightarrow -4^2+2*(-4)*(-9i)-9i^2

16+72i+9


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

        (-4 -9i)2 = (-4)2 + (-9i)2 +2·(-4)·(-9i)

                      = 16 -81 + 72i

                      = -65 + 72i

Der er flere fejl i din udregning. (-9i)2 = (-9i)·(-9i) = 81i2 = -81 , ikke -9i2 , og (-4)2 = (-4)·(-4) = 16 , ikke -42 .


Svar #5
04. september 2014 af bananman (Slettet)

Men i Maple fås der: 15 + 8i


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er umuligt at vide, hvad du sætter Maple til at beregne.


Svar #7
04. september 2014 af bananman (Slettet)

Jeg har sat udtrykket:

((4-8)-i(8+1))^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så bør du få -65 + 72i .


Svar #9
04. september 2014 af bananman (Slettet)

s

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Dit svar er forkert. Er I den imaginære enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2014 af hesch (Slettet)

Hint:  √(15+8i) = (4+i)


Skriv et svar til: Komplekse tal (i anden)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.