Dansk

Sætningsanalyse

07. september 2014 af CLynge123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har lidt problemer med at finde tegnene til alle ledene i følgnede sætninger, håber der er nogen/nogle der kan hjælpe mig:
1. "Postdam er en by i det tidligere DDR" - tænker at det skal se sådan ud: er= O, Postdam= X, by= Δ, i det tidligere DDR= adverbialled
2. "Men kan man ændre folks bevidsthed så hurtigt?"
3. "På tysk har man fået begrebet "die Mauer im Kopf"
4. "Denne udvikling sletter langsomt alle ydre spor af det tidligere DDR"


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Stygotius (Slettet)

Du skal nok allerførst finde ud  af hvad et et genstandsled er for noget.

1. "Postdam (subjekt=grundled) er (verballed=uds.led)  en by i det tidligere DDR (subjektsprædikativ = omsagnsled til grundled)" - tænker at det skal se sådan ud: er= O, Postdam= X, by= Δ, i det tidligere DDR= adverbialled


2. "Men (konjunktion= bindeord) kan (verballed)  man (subjekt = grundled) ændre (verballed)  folks bevidsthed (dir.,objekt=genstandsled) så hurtigt (adverbialled?"


3. "På tysk (adverbialled) har (verballed) man (subjekt) fået (verballed) begrebet (dir.objekt) "die Mauer im Kopf" (apposition= navnetillæg)


4. "Denne udvikling (subjekt) sletter (verballed) langsomt (adverbial) alle ydre spor af det tidligere DDR (dir.objekt "


Skriv et svar til: Sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.