Matematik

Isoler ligning

10. september 2014 af UK343 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal have isoleret v i denne ligning:

2Mgh=(M(I/R^2))*v^2

Hvordan kan jeg få v^2 isoleret, således at det kun står v på venstre siden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Divider med (M(I/R^2)) på hver side, og uddrag så kvadratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det er i forlængelse af din tidligere tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1512102 har du ikke sat v2 korrekt uden for parentes. Der havde du

        2Mgh = M·v2 + (v2/R2)·I

Man skal sætte den fælles faktor v2 uden for parentes:

        2Mgh = (M + I/R2)·v2

og så isolere v2 , dvs.

        v^{2}=\frac{2Mgh}{M+\frac{I}{R^{2}}}

Uddrag så kvadratroden på hver side til sidst.


Svar #3
10. september 2014 af UK343 (Slettet)

Hvordan kan man bare lige tilføje kvadratroden på begge side. Mener hvordan man bare må sætte det ind hver side?

Svar #4
10. september 2014 af UK343 (Slettet)

Har fundet ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2014 af flopper (Slettet)

Hvordan uddrager man kvadratroden af (2Mgh)/(M+(I/R2))??


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man benytter kvadratrodstegnet:

        v=\sqrt{\frac{2Mgh}{M+\frac{I}{R^{2}}}}


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2014 af flopper (Slettet)

Okay tak


Skriv et svar til: Isoler ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.