Matematik

kvadratsætninger

10. september 2014 af simo588c (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke finde ud af de her kvadrat sætninger

please hjælp.. er helt ny til det og har brug for hjælp. 

Opgave 2: Benyt kvadratsætninger til at gange følgende parenteser ud:

1. (2a+3)2

2. (6-x)2

3. (3a + x) (3a-x)

4. (1-b)2

5. (3a+2b)2

6. (½-4x)2

Opgave 3: Benyt kvadratsætninger til at omskrive nedstående udtryk

1. x2+y2+2xy

2. a2-2ab+b2

3. 9x2+1+6x

4. a2-b2

5. 4a2-9b2

6. 16a2-1

7. x2+1+x

8. a2-8a+16

9. 9x2+4y+12xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af mathon

I opgave 2

     benyt
                   (a ± b)2 = a2 ± 2ab + b2

  
                         1. (2a+3)2 = (2a)2 + 2•2a·3 + 32


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2014 af PeterValberg

se eventuelt dette [ notat ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af mathon

I opgave 3

     benyt
                    a2 ± 2·a·b + b2 = (a ± b)2

                         a2 - b2 = (a+b)(a-b)

                           9.   9x2 + 4y2 + 12xy = (3x)2 + 2·3x·2y + (2y)2 = (3x+2y)2


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.