Dansk

infinitte VERBALformer

11. september 2014 af Chelsea2899 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er infinitte verbalformer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Stygotius (Slettet)

Infinitte verbalformer er de former af et verbum som ikke kan danne en sætning.

Finitte verbalforemr er de former der kan danne en sætning sammen med et subjekt (grundled)

Sagt noget enkelt kan man sætte et "jeg" foran en finit verbalform.

Danske infinitte verbalformer:

infinitiv (= navnemåde) [spise] - p.p. (= perfektum participium = kort tillægsform) [spist] - præsens participium (= lang tillægsform) [spisende]

Danske finitte verbalformer:

præsens (= nutid) [spiser] - imperfektum [spiste] - imperativ (= bydemåde) [spis!]


Svar #2
11. september 2014 af Chelsea2899 (Slettet)

Kan du give mig et par eksempler på infinitte verbalformer`?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Stygotius (Slettet)

Jamen, det har jeg jo gjort. Jeg har jo nævnt alle formerne.

De står i de firkantede parenteser.


Skriv et svar til: infinitte VERBALformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.