Matematik

hjælp

11. september 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

er der nogen som har en facitliste over opgavesættet i matematik fra den 10. december 2010, da jeg gerne vil sammenligne mine resultater? og måden de har svaret på dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Regn opgaverne selv, og stil konkrete spørgsmål, hvor du måtte være i tvivl. Formuler hele opgaven sammen med en præsentation af din egen fremgangsmåde og resultater.

For eksamensopgaver kan man angive et link til opgavesættet på www.uvm.dk .


Svar #2
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg vil gerne have hjælp til opgave 4, altså måden man skriver det op.

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/101213_stx_MAT_A.ashx 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

#2

Du har følgende:

f(x) = b\cdot x^a

Nu indsættes punkterne P og Q i forskriften for f:

1 = b\cdot 2^a 

og 27 = b\cdot 6^a


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en eksponentialfunktion f(x) = b · ax , der gr gennem punkterne P(2,1) og Q(6,27) , og man skal bestemme a og b (her uden hjælpemidler, da vi er i hovedregningsdelen).

Man skal derfor løse ligningssystemet

        1 = b · a2

        27 = b · a6

Divider lign 2 med lign 1, og man har

        a6 / a2 = 27 , dvs.

        a4 = 33

        a = 33/4 ,

        b = 1/ a2 = 1 / 3(3/4)·2 = 3-3/2 .


Svar #5
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

er det ikke en potens?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Sorry, sidste linie i #4 skulle være

       b = 1 / a2 = 1 / 3(3/4)·2 = 3-3/2 .

Er hvilket en potens?


Svar #7
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg har også brug for hjælp til opgave 9 også


Svar #8
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad har du selv gjort her i Opg 9?

a) Benyt sinusrelationerne i trekant ABC og benyt oplysningen om, at vinkel B er spids.

b) Man kan så beregne vinkel C i trekant ABC, hvorved man i trekant ACD kender to sider og den mellemliggende vinkel og kan derfor beregne |AD| ved at benytte en cosinusrelation i trekant ACD.


Svar #10
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg har fået vinkel b til 46, 2

og jg har fået to resultater i opgave b både -10,691 og 10,691


Svar #11
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg har nemlig skrevet den op sådan: solve(AD^2=6^2+10,2^2-2*6*10,2* cos (79,79), AD) --> -10,691 og 10,691


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Prøv at vise dine mellemregninger. Vinkel B ligger over foren større side end vinkel A og vil derfor være større end vinkel A.

Dit resultat i b) er ikke korrekt. Der er kun een løsning, da sidelængder i geometriske opgaver altid er positive.


Svar #13
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

solve(10,2/sin (54) = 9,1/(B),B) --> B=46,2 og B= 133,799, men fordi vinkel b er spids må den være mindre end 90 og dermed 46, 2 


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du har byttet rundt på siderne a og b. Det drejer sig om sinusrelationen

        sin(A) / a = sin(B) / b ,

hvoraf

        sin(B) = sin(A) · b / a = sin(54º) · 10,2 / 9,1 = ...


Svar #15
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg forstår det ikke helt hvordan man skal skrive det op så? og det samme med cosinusrelationen og forresten opgave 4?


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Din solve-kommando i #13 for B er forkert. Du skal bytte om på tallene 10,2 og 9,1 (og skrive sin(B) i stedet for (B)) . Med den korrekte værdi beregner man så en korrekt værdi for vinkel C, og derefter kan |AD| beregnes korrekt.

Hvad spørger du om i forbindelse med Opg 4?


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Andersen - jf. dit svar #4: Der er da tale om en potensfunktion. 


Svar #18
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men hvordan skriver man den med cosinus op


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Undskyld, ja du har ret. Jeg havde læst det som en eksponentialfunktion. Det gør kun tallene nemmere.

Der er så i stedet tale om en potensfunktion f(x) = b · xa , og de to punkter giver da ligningerne

         1 = b · 2a , og

        27 = b · 6a

man dividerer dog stadig lign 2 med lign 1 og får

         6a / 2a = 27 ,

dvs

        (6/2)a = 3a = 27 = 33

hvoraf man så aflæser a, og

        b = 1 / 2a .

Jeg beklager fejltagelsen.


Svar #20
11. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

hvordan aflæses a?


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.