Matematik

Sandsynlighedregning

13. september 2014 af edgr (Slettet) - Niveau: C-niveau

En, der kan hjælpe med a og b?

Vedhæftet fil: Opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af 123434 (Slettet)

Første opgave

10 forsøg

0 succeser og 10 fiaskoer

Sandsynlighed for succes=9/100

Sandsynlighed for fiasko=91/100

P(x=0)

(91/100)10=39%

Er ved at lære om binominalfordelingen, så jeg laver fejl i starten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2014 af peter lind

Summen af sandsynlighederne skal være 1. Brug dette til at finde sandsynligheden for ingen gevinst ved at købe 1 sæt skrabelodder for 5 kr.

Du kan regne med at de to sæt lodder er uafhængig af hinanden. Brug dette til at finde sandsynligheden for 0 gevinst ved køb af 2 sæt skrabelodder.

Sandsynlighed for mindst 1 gevinst = 1 -sandsynlighede for 0 gevinst


Svar #3
13. september 2014 af edgr (Slettet)

Tak for jeres svar. :-)

123434: Hvorfor er sandsynligheden for succes = 9/100 og fiasko = 91/100

Hvor får du 9 og 91 fra? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af SuneChr

Summen af de syv sandsynligheder i skemaet er "sandsynligheden for mindst én gevinst" ved køb af ét lod.
Trækkes denne sum fra 1 fås  "sandsynligheden for ingen gevinst" ved køb af ét lod.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2014 af peter lind

#3 Svaret i #1 beror på en misforståelse. Du skal bruge #2


Svar #6
13. september 2014 af edgr (Slettet)

Når jeg har fundet sandsynligheden for ingen gevinst og 1 gevinst, skal resultaterne ganges med 10, da der er 10 lodder?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2014 af SuneChr

a)  ingen gevinst             (1 - summen i skemaet)10
b) mindst én gevinst       1 - (1 - summen i skemaet)10        


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2014 af SuneChr

# 6
Det er af afgørende betydning, at den sproglige udtryksform er aldeles præcis.
Du skriver "1 gevinst" men mener sikkert "mindst én gevinst", og det vil slet og ret sige, at man vinder.
1 gevinst er 1 gevinst, hverken mere eller mindre. Dette udtrykker vi ved "netop én gevinst" og skal således ikke tages i anvendelse i denne her opgave.
At man ikke vinder, udtrykker man ved at sige, at det er komplementærhændelsen til, at man vinder, og summen af de to sandsynligheder skal være netop 1. Det svarer jo til, at det er 100% sikkert, at enten vinder man eller også vinder man ikke.


Svar #9
13. september 2014 af edgr (Slettet)

#6

Når okay. :-)

Så sandsynligheden for mindst én gevinst på 80 kr, når der købes 10 lodder:

0,004^10 = 1,048576*10^-24 ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2014 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter men hvis du får at summen i skemaet er 1-0,004 så er sandsynligheden for ingen gevinst 0,00410.  Et hurtigt kig på listen siger at det ikke er tilfælde, så hvor får du de 0,004 fra ? Så bliver sandsynligheden for mindst en gevinst 1 - 0,00410 d.v.s næsten sikker. Det lyder som et helt usandsynlig spil


Svar #11
13. september 2014 af edgr (Slettet)

Jeg tror, at du tænker på spørgsmålene a og b. Det er et andet spørgsmål, som lyder:

Han får mindst en gevinst på 80 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. september 2014 af peter lind

Hvis du vil diskutere et andet spørgsmål ind det der i det foregående, bør du angive det.

Du skal finde sandsynligheden for ingen gevinster på 80 kr hvilket er 1-0,004. Sandsynligheden for ingen gevinst i 10 spil er så (1-0,004)10


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. september 2014 af SuneChr

# 9
Nu indfører du jo et tillægsspørgsmål til den oprindelige opgave, du stillede i # 0.
Her var der ikke noget med en gevinst på 80 kr.
Det kalder man en skjult dagsorden.
Det havde fra starten været hensigtsmæssigt at formulere den hele og fulde ordlyd af opgaven.


Skriv et svar til: Sandsynlighedregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.