Matematik

Hjælp!

24. september 2014 af Skoletrætti (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Reducér udtrykket mest muligt! Hjæælp! Har ikke lavet sådan noget før fordi jeg gik ud i folkeskolen :/
2a-(6b-a)+8a*-b(3-2b)-a* ??

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2014 af kieslich (Slettet)

-(6b - a)        Minusparenteser hæves ved at skifte fortegn på ALLE led i parentesen

        = -6b + a       (-* - = +)

-b(3 - 2b)       Her ganges -b ind på ALLE led i parentesen

        = -3b + 2b2      (igen -* - = + og b*b = b2)

betyder dit a* a2 fås:

2a -(6b - a) +8a2 - b(3 - 2b) - a2

= 2a - 6b + a + 8a2 - 3b + 2b2 -a2       (samler nu dem som er 'ens')

= 2a +a -6b -3b +8a2 -a2 +2b2             (og lægger sammen)

= 3a -9b +7a2 +2b2    Finito               
 


Svar #2
24. september 2014 af Skoletrætti (Slettet)

Tusind tak!

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.