Matematik

Sinusrelationer

24. september 2014 af Milie2708 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg skal finde siden DC ved en sinusrelation i trekanten DCE. Jeg har fået oplyst at vinkel C er ret og at siden DE er 10. Problemet er at jeg ikke kan finde en sinusrelation som passer. Please hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke oplyst tilstrækkeligt til at finde siden (kateten) DE. Prøv at formulere hele opgaven. Trekanten er måske ensvinklet med en anden trekant, hvor man har nogle oplysninger?


Svar #2
24. september 2014 af Milie2708 (Slettet)

Opaveformulering:

På figuren ses en retvinklet trekant ABC, hvori vinkel A= 60 rader og side AB= 15. Endvidere er DE parallel med AB, og side DE= 10.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så ved du jo, at vinkel D i trekant CDE også er 60º , og dermed

        |DC| = |DE|·cos(60º) = |DE| / 2 .


Skriv et svar til: Sinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.