Matematik

parabel

24. september 2014 af heartgaza (Slettet) - Niveau: A-niveau

En parabel P er givet ved funktionen y = x^2 - 4x

Beregn koordinatsættet til parablens toppunkt.

nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af LeonhardEuler

Differentier funktion og løs ligningen y' = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2014 af PeterValberg

For parablen y = ax2 + bx + c kan koordinatsættet for toppunktet bestemmes som

T_p\left(\frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a} \right )

hvor d = b2 - 4ac   (i dit tilfælde er c = 0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
24. september 2014 af heartgaza (Slettet)

hvordan differentiere man ligningen? :O


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2014 af PeterValberg

#3 i denne specifikke opgave, er det ikke nødvendigt, benyt toppunktformlen (#2)

Ved at løse ligningen y' = 0 kan du bestemme den x-værdi, hvor parablen har
vandret tangent (altså toppunkt)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.