Matematik

FSA

24. september 2014 af pokemonorm - Niveau: 9. klasse
Hej

Vil du hjælpe mig med følgende spørgsmål: Vædderen sejlede fra Galapagosøerne til København gennem panamakanalen. Turen varede 13 døgn
En sejlrute fra Galapagosøerne til København gennem Panamakanalen er 11200 Km lang.

En sejlrute fra Galapogosøerne til København neden om Sydamerika er 36400 km lang

Hvor mange døgn sparede skibet Vædderen ved at sejle gennem Panamakanalen i stedet for at sejle neden om Sydamerika?

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af PeterValberg

Vædderen sejlede fra Galapagosøerne til København gennem panamakanalen. Turen varede 13 døgn. En sejlrute fra Galapagosøerne til København gennem Panamakanalen er 11200 Km lang. 

Brug disse oplysninger til at bestemme Vædderens gennemsnitlige hastighed (km/dag)

 En sejlrute fra Galapogosøerne til København neden om Sydamerika er 36400 km lang

Hvis du dividerer længden af denne rute med hastigheden fra før, kan du bestemme hvor mange
dage Vædderen kan sejle denne rute på. Træk 13 døgn fra og du har svaret på opgaven 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af 123434 (Slettet)

Min løsning

Panamakanalen er 11200 km lang, og turen tager 13 døgn. 13 døgn svarer til 312 timer.

Gennemsnitsfart

112000km:312t=35,9 km/t

Gennemsnitsfarten er altså 35,9 km/t

Så skal vi finde ud af, hvor lang tid det tager at sejle neden om Sydamerika

364000km:35,9km/t=1014 timer

1014 timer-312 timer=702 timer

702 timer/24=ca 29 og et kvart døgn


Skriv et svar til: FSA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.