Matematik

hjælp?? :(

25. september 2014 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er gået i stå med en opgave. er der en venlig sjæl der kan hjælpe

I en trekant abc er IABI=x , IBCI=x/3 og IACI=3x/4

a) bestem <A

b) bestem x, når arealet af trekanten er 13 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af peter lind

a) Brug cosinusrelationerne til at finde A. Det bemærkes at x kan forkortes ud

c) Brug at arealet af trekanten er ½*b*c*sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af hesch (Slettet)

Tegn en trekant, der er ensvinklet med opgavens:  Sæt fx  x = 12, og du finder siderne:

c = 12,  a = 4,  b = 9.   Herefter:

a)  Find < A ved cosinus relationen.

b)  Bestem x  ved sammenligning af arealerne for de to trekanter.


Skriv et svar til: hjælp?? :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.