Matematik

hjælp

26. september 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

jeg håber der er nogen som kan hjælpe med denne opgave:

JEg har to vektorer en vektor a og en vektor b. 

og så skal jeg bestemme koordinaterne for vektor c= 2*vektor a-3*vektor b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af SuneChr

\overrightarrow{c}=\binom{2a_{1}-3b_{1}}{2a_{2}-3b_{2}}        hvor a = (a1 ; a2)  og   b  = (b1 ; b2)


Svar #2
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

må jeg spørge hvorfor du sætter 2 og 3 foran?


Svar #3
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

kan det passe at det skal give vektor c= (4 /7)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af SuneChr

# 3
Din viden om a og b er du nødt til at dele med os andre.
Indsæt a og b's koordinater i # 1


Svar #5
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men ejg forstår ikke hvorfor du har skrevet 2 og 3 foran? Og hvis jeg har forstået det rigtigt har ejg fået vektor c til (12 øverst og 5 nederst)                        - )


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Vi kender ikke værdierne af vektorerne a og b's koordinater. Man skal bestemme koordinaterne for vektoren

        c = 2a -3b

og det er forklaret i #1, hvordean det skal beregnes.


Svar #7
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

ja men jeg forstår ikke hvorfor han har skrevet 2aog 3a1 hvorfor har han skrevet 2 og 3?????

Min opgave har givet vektorerne: a: (0 øverst og 4 nederst) og b: ( -4 øverst og 1 nederst)

bliver det så vektor c= (2*0   -   3*(-4))
                                      (2*4   -   3*1  )  

                                              


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skulle starte med at læse, hvad der står. Der står   2a1 - 3b1  og det er jo netop førstekoordinaten i vektoren 2a - 3b .

Og, ja, det bliver så den vektor, du har skrevet op, som du så regner færdig.


Svar #9
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

vil det sige at jeg har regnet det rigtigt som jeg skrev det op? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du har givet ét forslag i #3 og et andet i #5. Det er korrekt stillet op i #7.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.