Matematik

hjælp

26. september 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

jeg har lige vedhæftet en opgave, kan det passe at resultatet bliver -2x+y+10=0?

Vedhæftet fil: Unavngivetmat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du indsætter punktet (-3;4) i ligningen, vil du se, at det ikke passer. Prøv at vise dine mellemregninger her.


Svar #2
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg mente -10


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg kunne jo ikke vide, at du mente noget andet end det, du skrev. Hvorfor prøver du ikke at forklare, hvordan du er nået frem til dit resultat?


Svar #4
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg er kommet frem til det ved at -2(x-(-3))+1 (y-1)=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad fik dig til at skrive det op? Det harmonerer ikke med dine tidligere ligningsforslag.


Svar #6
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg omregnede normalvektoren til tværretningsvektor, men det jeg har lavet er det rigtigt eller forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er vel snarere retningsvektoren, hvis tværvektor kan bruges som normalvektor. Svaret i #4 er bare ikke helt korrekt. Hvad bruger du så normalvektoren til?


Svar #8
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

hvordan skal det så skrives op? for nu er det blevet alt for indviklet dette?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis   n = [a,b]  er normalvektoren, og P(x0,y0) er et punkt på linien, er liniens ligning

        a · (x - x0) + b · (y - y0) = 0  .

Det er koordinatsættet for punktet, der ikke er korrekt i #4.


Svar #10
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

det jeg ikke forstår er hvad du sætter ind de forskellige stedeR?? kan du prøve så er det lidt nemmere at forstå


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

I #4 skriver du et resultat

        -2(x-(-3))+1 (y-1) = 0

som ikke er korrekt, fordi du ikke har indsat punktets koordinater korrekt. Tjek de tal, du har indsat i denne ligning. Hvordan nåede du frem til en konstant på enten +10 i #0 eller -10 i #2?

Du strør om dig med forskellige resultater. Jeg vil blot have dig til at forklare og kontrollere, hvad du laver.


Svar #12
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

 -2(x-(-3))+1 (y-1) = 0 => -2x-6+1y-4=0 => -2x+y-10=0


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Udtrykket på venstre side er ikke korrekt, men ejendommeligt nok kommer det rigtige resultat ud på højre side

        -2(x-(-3))+1 (y-1) = 0 => -2x-6+1y-4=0 => -2x+y-10=0


Svar #14
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

det er fordi jeg istedet for (y-1) skal skrive (y-4)


Svar #15
26. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

men er resultatet så rigtigt, det jeg lavede? -2x+y-10=0


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, dette sidste resultat er korrekt.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.