Matematik

hjælp

27. september 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

jeg skal have hjælp til følgend eopgave:

en trekant har vinkel spidser i punkterne A(1,3), B(2,7) og C(5,0)

a) Tegn trekanten ABC ind i et koordinatsystem.

b) Bestem vinklerne i trekanten.

c) Bestem arealet af trekanten. 

JEg håber der er nogen som kan hjælpe med opgave b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af SuneChr

\cos A=\frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{AC}}{|\overrightarrow{AB}|\cdot |\overrightarrow{AC}|}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2014 af SuneChr

Areal af ΔABC  =\: \frac{1}{2}\cdot |\overrightarrow{AB}|\cdot |\overrightarrow{AC}|\cdot \sin A


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af trekant ABC er

        TABC = (1/2)·| ABAC |

#1: Bemærk, at prikken • i et skalarprodukt undertiden sættes federe end gangeprikken · mellem skalarer i et produkt af skalarer. Prikken i et skalarprodukt kan aldrig udelades, mens gangeprikken i et produkt af skalarer kan udelades, hvis det ikke giver anledning til misforståelser.


Svar #4
27. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad man skal sætte ind når der står vektor AB eller vektor AC? og også hvis der står AB • AC | ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

A(1,3) C(5,0)    \mathbf{AC} = \overrightarrow{AC}    vektor fra punkt A til punkt C

    \mathbf{AC} =\binom{5}{0} - \binom{1}{3} = \binom{5-1}{0-3} =\binom{4}{-3}


Svar #6
27. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

er det rigtigt at når jeg skal tegne trekanten så skal jeg fx først finde punkt A, ved at gå 1 hen og 3 op? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

yep


Svar #8
27. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

Hvordan kommer formlerne til vinkel B og vinkel C til at se ud? jeg ved det ikke helt? den med vikel A er angivet men hvad med de andre to vinkler?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

Det må være en meget fattig skole siden de ikke giver eleverne en formelsamling.

cos(B) = \frac{\overrightarrow{BA}\cdot \overrightarrow{BC}}{\left | \overrightarrow{BA} \right |\cdot \left | \overrightarrow{BC} \right |}

prøv selv at lave den sidste formel, så husker man dem nemmere.

husk \overrightarrow{AB} = - \overrightarrow{BA}


Svar #10
27. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

er det så vektor CA * vektor CB / lvektor CAl* lvektor CBl ?? 

jeg ved godt at det ikke er gangetegn men prik.


Svar #11
27. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

kan det passe at vinkel B= 37, 23?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

#10 yep   #11 aner det ikke. spørg geogebra

Geo siger: B 37.23o  A 112.83o  C 29.93o


Svar #13
27. september 2014 af louisehanseen (Slettet)

super:) har fået samme resultater


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.