Matematik

Polynomium

27. september 2014 af Suneeher (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg skal udfører divisionsalgoritmen på p(z)=z2+az+b og d(z)=z+1. Men ved ikke om det er korrekt gjort:

 z+1   l   z2+az+b   l z
             z2+z
-----------------------------------
           az+b-z

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af SuneChr

Ja, men du er ikke færdig.

z + 1   z2 + az + b   z + (a - 1)
             z2 +  z
           _____________
                (a - 1)z + b
               (a - 1)z + (a - 1)
            ________________
                           b - (a - 1)   =  rest


Svar #2
27. september 2014 af Suneeher (Slettet)

Mange tak for hjælpen!!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis et polynomium  p(z)  divideres med polynomiet  (z - z0) , hvor z0 er en konstant, vil resten altid
være p(z0) .


Skriv et svar til: Polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.