Matematik

Er det regnet rigtigt?

27. september 2014 af Hejlesejlle (Slettet) - Niveau: C-niveau

(ax + b)2 = ax2 + b2 +2abx   

\frac{3x+4}{3x+5}=\frac{4}{5}

4(x+1) = 4x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af Heptan

ikke

\frac{3x+4}{3x+5}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2014 af Heptan

Desuden:

4(x+1)=4x+4


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af SuneChr

(ax + b)2 = (ax)2 + 2abx + b2
Nej, man må kun forkorte faktorer og ikke led. Venstresiden kan ikke forkortes.
Nej, 4x + 4

 


Svar #4
27. september 2014 af Hejlesejlle (Slettet)

Hvad giver 3'eren så? altså den brøk med 3x...


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

\frac{3x+4}{3x+5}=\frac{3+4}{3+5}=\frac{7}{8}


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2014 af Heptan

#4 Den kan ikke forkortes yderligere

#5 Se #3


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2014 af SuneChr

# 5
Gælder kun for x = 1 og ikke for andre x'ere.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#6

Er enten 3 eller x ikke en faktor, altså fordi der står rigtigt 3 · x ?

Vil du nævne et eksempel, hvor man vil kunne forkorte yderligere, en der minder om den i #5.


Svar #9
27. september 2014 af Hejlesejlle (Slettet)

Forstår ikke hvorfor resultatet ikke bliver

\frac{7x}{8x}

men uden x'erne


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

3x+4 er hverken lig med 3+4 eller 7x .

Brøken    (3x+4) / (3x+5) kan ikke forkorets yderligere. Man kunne dog skrive

        \frac{3x+4}{3x+5}=\frac{3x+5-1}{3x+5}=1-\frac{1}{3x+5}


Svar #11
27. september 2014 af Hejlesejlle (Slettet)

Hvorfor kan den ikke forkortes yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2014 af Heptan

#8 

Lad os forestille os at vi forkorter med 3x ligesom #0 prøvede, og lad os se hvad der sker:


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#10

Hvornår er det så, at tal i en brøk går ud med hinanden? Er 3 eller x ikke en faktor, og går dermed ud med hinanden i brøken ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. september 2014 af SuneChr

# 8
Der må kun stå faktorer i tæller og nævner for at måtte forkorte.
f.eks.

\frac{3x(x+1)}{5(x+1)(x-2)}=\frac{3x}{5(x-2)}  her er forkortet med (x + 1)


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. september 2014 af Heptan

Når man reducerer en brøk, kan man gøre brug af metoderne forlængelse og forkortelse. De går ud på at man ganger tæller og nævner med det samme tal, for eksempel se #14


Svar #16
27. september 2014 af Hejlesejlle (Slettet)

Hvad er selve årsagen til at man ikke kan forkorte den yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Årsagen er, at tæller og nævner ikke har nogen fælles faktor, der kan forkortes væk.


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. september 2014 af Heptan

#16 Årsagen er, at brøken allerede er skrevet så kort som den kan skrives. Man kan desværre ikke trylle x'erne og de andre tal væk, og det hjælper ikke at forlænge brøken med noget


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Men se i #13, er 3 eller x ikke en faktor i både tæller og nævner og dermed går ud med hinanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej, 3x er et led i tælleren og et led i nævneren, men 3x er ikke en faktor i 3x+4 eller 3x+5 .


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.