Matematik

Parenteser

27. september 2014 af Koburg58 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvad er forskellen på (...) og [...] ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer an på den sammenhæng, det benyttes i.


Svar #2
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#1

Kan ikke lige umiddelbart komme på eksempler, vil du komme med nogle, hvori man kan se forskellen ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det kan jeg ikke. Det er derfor jeg spørger, hvilken sammenhæng du har set parenteserne i.

Man kan undertiden bruge både kantede og runde parenteser for at holde rede på forskellige niveauer af parenteser.


Svar #4
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3

Jeg tænkte bare, at der må generelt være en forskel på parenteserne i matematik. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Igen, det vil komme an på den sammenhæng, hvori de benyttes.


Svar #6
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#5

Har et eksempel:

Det lukkede interval [2;10], hvorfor kan det ikke skrives som (2;10) ?

Nok ikke lige lige det bedste eksempel, men kunne ikke lige komme i tanke om andet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er forskellige steder, hvor en bestemt type parentes altid benyttes. For eksempel, i forbindelse med beregningen af bestemte integraler, benyttes

        \left [ F(x) \right ]_{a}^{b}=F(b)-F(a)

I forbindelse med angivelse af mængder benytter man krøllede parenteser, for eksempel

         L = { x ∈ M | p(x) }


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved intervaller benytter man de kantede parenteser til at angive, at endepunktet hører med til intervallet. Her betyder

        [2;10] = { x ∈ R | 2 ≤ x ≤ 10 }   (tallene 2 og 10 hører med til intervallet)

mens

        (2;10) = { x ∈ R | 2 < x < 10 }   (tallene 2 og 10 hører ikke med til intervallet).

Det sidste interval skrives også

        (2;10) = ]2;10[ .


Svar #9
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#7

Så man vil ikke kunne skrive, 

\left [ F(x) \right ]^b_a = F(b)- F(a)

som

\left ( F(x) \right )^b_a = F(b)-F(a) ?

tilsvarnede med angivelse af mængder, med en anden slags parentes


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det vil man ikke. I disse områder skal der benyttes en ganske bestemt type parentes.


Svar #11
27. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Tusind tak for alle dine svar. Altid fremragende forklaringer.


Skriv et svar til: Parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.