Matematik
Differentialligninger
29. september 2014 af
MarieFab (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Betragt differentialligningen
y'' - y' - 2y = 0.
A) Find alle reelle løsninger til diffentialligningen.
Jeg får dt til 3 og 0.
B) Find den løsning, for hvilken y(0) = 1, y'(0) = -1
y^2 +1- 2 = 0
y^2 = 1
y = sqrt (1)
C) Find den løsning, for hvilken y(0) = 1, y'(0) = -1.03.
y^2 + 1,03 - 2 = 0
y^2 = 0.97
y = 0.98
y'' - y' - 2y = 0.
A) Find alle reelle løsninger til diffentialligningen.
Jeg får dt til 3 og 0.
B) Find den løsning, for hvilken y(0) = 1, y'(0) = -1
y^2 +1- 2 = 0
y^2 = 1
y = sqrt (1)
C) Find den løsning, for hvilken y(0) = 1, y'(0) = -1.03.
y^2 + 1,03 - 2 = 0
y^2 = 0.97
y = 0.98
Svar #1
29. september 2014 af Andersen11 (Slettet)
Hvad mener du med, at du får dt til 3 og 0?
Løs den karakteristiske ligning for differentialligningen, nemlig
λ2 - λ - 2 = 0
Hvis rødderne er forskellige og er λ1 og λ2 , er den fuldstændige løsning da
y(t) = c1·eλ1t + c2·eλ2t .
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
