Matematik

sligningForskelligt

29. september 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan sætter man noget ud for parentes:

16-4y=

18x-36y=

9-81xy=

Og hvordan kan jeg forkorte disse udtryk?

3x2*4x3=

6y5*y=

6z4*2z3*z2=

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2014 af mathon

           16 - 4y = 4·4  - 4 · y = 4·(4 - y)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2014 af mathon

       18x - 36y  =  18·x - 18·2·y  =  18·(x - 2 y)


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Den første som eksempel:

16-4y = 4·(4-y).

Det handler bare om at sætte en fælles faktor udenfor parentes. 

I potensopgaverne skal du have fat i regnreglerne for potenser. Du skal kigge på, hvordan du kan sammentrække to potenser med samme grundtal. Du får virkelig stor glæde af at kunne netop potensregneregler i din videre skolekarriere.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Find en fælles faktor, som både går op i 16 og 4. Tilsvarende med de andre.

Benyt, an · am = an+m


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2014 af mathon

Det hedder ikke forkorte men reducere:

     3x2· 4x3 = 3·4·x2+3  =  12x5


Svar #6
29. september 2014 af Egofaciens (Slettet)

6y5*y= er det så 6y6

?


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#6

Ja


Svar #8
29. september 2014 af Egofaciens (Slettet)

Tak alle!


Skriv et svar til: sligningForskelligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.