Matematik

Halvårlige afdrag

01. oktober 2014 af Bubblegum17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder.

Du har købt en brugt bil til 120.000 kr. og låner pengene i banken. Du aftaler med banken, at lånet skal afvikles som et serielån over fire med år med halvårlige ydelser. Banken kræver 14% p.a. i rente. 

Hvor stort bliver det halvårlige afdrag? 

Jeg er virkelig ikke specielt god til matematik, så hvis det kan blive forklaret på en enkel måde, vil jeg være meget taknemmelig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af mathon

Den halvårlige procentsats er 7%

                          halvårsafdrag: (120.000 kr)   · 0,07


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af TheNicken99

Du tager den helårlige procentsats (14%) og halvere den:

14 / 2 = 7

Så den halvårlige procentsats er 7%

Derefter tager du procentsatsen af hele beløbet (120.000):

120.000 / 100 = 1.200  (EN Procent (Du skulle have 7))

1200 * 7 = 8400 (De 7%)

Resultatet giver altså 8400 kr for et halvt år (Dette er en mellem regning).

Da der er 8 halve år på 4 år (4 * 2 = 8 (Meget simpelt men ville være sikker)), skal du gange med 8:

8400 * 8 = 67.200 kr.

Resultatet er derfor 67.200 kr i rante.

NOTE: Hvis du også skal have ranters rante, skal du tage procent delen for hvert enkelt 8-del og læggen den til.

Håber det var til hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af Soeffi

Det halvårlige afdrag på et 4-årigt serielån med en hovedstol på 120.000 kr. må blive

120.000 kr. /8 halvår = 15.000 kr./halvår. (Serielån har faste afdrag.)

(Hvis man vil beregne ydelserne får man:

Ydelse: 15.000 kr. + rente. Rente = restgæld • rentesats.

Halvår

1 ... Rente: 120.000 kr • 7% = 8.400 kr.

2 ... Rente (120.000-15.000) kr. • 7% = 7.350 kr.

3 ... Rente (120.000-30.000) kr. • 7% = 6.300 kr.

4 ... Rente (120.000-45.000) kr. • 7% = 5.250 kr.

5 ... Rente (120.000-60.000) kr. • 7% = 4.200 kr.

6 ... Rente (120.000-75.000) kr. • 7% = 3.150 kr.

7 ... Rente (120.000-90.000) kr. • 7% = 2.100 kr.

8 ... Rente (120.000-105.000) kr. • 7% = 1.050 kr.

Samlet rente: 37.800 kr.)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af mathon

korrektion
                       1. halvårsrente: (120.000 kr)   · 0,07
                        fast afdrag =120.000 / 8  


Skriv et svar til: Halvårlige afdrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.