Matematik

Regression

05. oktober 2014 af mariax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om to flodbassiner b1 og b2 gælder at arealet af b1 er 50% større end arealet af b2.

Benyt modellen til at bestemme hvor mange procent den længste flod i b1 er længere end den længste flod i b2

Modellen ser således ud: L=c*Ak

Jeg kender værdierne c og k.

Men ved ikke hvordan jeg bruger modellen til besvare spørgsmålet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af LeonhardEuler

#0

Formuler opgaven ordentligt.    

L = c • Ax 

Hvad angiver  L  og A ?  Du mener vist, at du kender c og A?


Svar #2
05. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

Har rettet det :) Kender c og k
 


Svar #3
05. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

L angiver længde

og

A angiver areal


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2014 af Soeffi

Kan du ikke lægge et foto af opgaven op? Husk billedet skal vende rigtigt.


Svar #5
05. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

Jo selvfølgelig:)


Svar #6
05. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

og her:


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2014 af LeonhardEuler

Kan du opgive værdierne af c og k?


Svar #8
05. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

c = 1.52

k = 0.591

:-)
 


Brugbart svar (2)

Svar #9
05. oktober 2014 af LeonhardEuler

Modellen :   L(A) = 1,52 • A0,591

                     Bemærk at  b1 = 1,5 • b2

L(b2) = 1,52 • b20,591      

L(b1) = 1,52 • b10,591 = 1,52 • (b2•1,5)0,591 = 1,52 • b20,591 • 1,50,591 = L(b2) • 1,50,591 ≈ L(b2) • 1,27

dvs. omtrent 27%


Svar #10
05. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

Kunne jeg få dig til at forklare det? :) (For nu at være rigtig besværlig)


Svar #11
05. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2014 af LeonhardEuler

Du ved at den ene flodbassin b1  er 50 procent større end den anden b2

derfor har du     b1 = 1,5 • b2

Du har at flodbassinernes længde og areal kan beskrives sådan

I  :    L(b2) = 1,52 • b20,591  

II :    L(b1) = 1,52 • b10,591 

du ved at b1 = 1,5 • b derfor substituere du det i funktion II

L(b1) = 1,52 • (b• 1,5)0,591 = (1,52 • b20,591) • 1,50,591 = L(b2) • 1,50,591 ≈ L(b2) • 1,27   

dvs.   L(b1) = L(b2) • 1,27

altså hvis  b1's areal er 50% større end b2's, så vil b1's længde også være ca. 27 % større en den anden.


Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.