Matematik

Hjælp til Taylorpolynomier:

06. oktober 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til aller derude.
Jeg har en opgave, som skal afleveres om 2 timer, men kan ikke forstå den.
vil nogen derude hjælpe med opgaven???

:) Argument´er, ud fra Taylors formel med restled, for at:
# 2# |Rnln(x)| = | ln(x) - Tnln(x)| ≤ (1/(n + 1))  * (x-1)n+1

for x > 1. Udregn (med Maple), for x = 2, x = 1.9 og x = 2.1, værdien
af T49 ln(x) og sammenlign med ln(x) (ogs°a udregnet i Maple). Check
uligheden ovenfor. Forklar forskellen mellem tilfældene x < 2 og x > 2.

Her har jeg konkluderet # 2 # at c-(n+1)< 1.
Og her har jeg regnet, at T49(1.9)=  0.64179    og T49 (2)  =  0.68284      og  T49(2.1) = -0.30627.
og her har jeg regnet : ln(1.9)=,0.6419  og ln(2)= 0.69315    og ln(2.1) =  0.74193.

Jeg kan ikke forstå " Check uligheden ovenfor. Forklar forskellen mellem tilfældene x < 2 og x > 2..
Derfor jeg kan ikke konkludere opgaven.
Jeg venter her for nogen at hjælpe.

     


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af peter lind

1. Du har beregnte nogle uligheder for Taylorpolynomiet.

2. Desuden har du beregnet den rigtige værdi for funktionen

3.  Du har også beregnet  hvad Taylorpolynomiet rent faktisk giver

Du skal så undersøge om forskellen mellem beregningerne 2 og 3 er i overensstemmelse med breregningerne i 1.


Skriv et svar til: Hjælp til Taylorpolynomier:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.