Matematik

Potensregneregler

06. oktober 2014 af nadiaChristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal reducerer udtrykket, ved at benytte potensregneregler!!!!

Jeg kan slet ikke huske, hvordan man bruger regneregler for potens i dette tilfælde!!

35/ 92*31/2

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2014 af mathon

                   \frac{3^5\cdot 3^{\frac{1}{2}}}{3^4}=3^{5-4+\tfrac{1}{2}}=3^\frac{3}{2}=3\sqrt{3}


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2014 af OisterOi (Slettet)

35 / (92*31/2) = 35 / ((32)2*31/2)= 35 / (34*31/2) = 31/2 = √3


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2014 af mathon

…alt efter hvordan din opskrivning skal tolkes.


Svar #4
06. oktober 2014 af nadiaChristensen (Slettet)

Tusind taaaak begge to


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.