Matematik

Indekstal

09. oktober 2014 af alboseko (Slettet) - Niveau: C-niveau

                      Hej Alle:)  Jeg er nået til en  opgave, som jeg har utroligt svært ved.  Opgaven lyder således: 

BNP i tre lande , opgjort i USD; 

                          År1                          År 2            År3         År 4                   År 5 

    Land 1         4.656.646                                                  5.056.456        5.042.657

   Land 2            757.457                                                    16.890            19.757 

  Land 3             15.458                                                      16.890            19.757   

-De tre første af indekstallene i tabellen er her beregnet :

                                   År1                      År 2                År 3          År 4                 År 5                                                                              

         Land 1             100                     101,9             106,4

         Land2              100                      102,5             112,2

         Land3             100                      105,6              99,4

Tegn to tabeller som de ovenstående , og udfyld de tomme felter. 

------------------------------------------------------------------------------------------

Håber i kan hjælpe lille mig, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af SuneChr

Indekstallet er proportionalt med BNP.
Land 1:
4656646/1005056456/x
hvor x er indeks for år 4 for land 1.


Svar #2
09. oktober 2014 af alboseko (Slettet)

Skal jeg gøre det i begge tabeller ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2014 af Soeffi

Beregninger vist for land 1...

#0

                          År1                       År 2                          År3                  År 4                     År 5 

    Land 1       4.656.646           4.656.646\cdot 101,9\%            .....             5.056.456           5.042.657

                             100                    101,9                      106,4          \tiny \frac{5.056.456}{4.656.646}\cdot 100\%       ......


Svar #4
09. oktober 2014 af alboseko (Slettet)

Ej nu er jeg helt lost,  Kan det så passe at  År 2 skal give 66912227.4 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2014 af Soeffi

År to giver   4.656.646 ·101,9% =  4.656.646 ·1,019 = 4.745.122


Svar #6
09. oktober 2014 af alboseko (Slettet)

Det har jeg også lige fået den til mange tak :) 


Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.