Matematik

Kæderegel

12. oktober 2014 af nøddeb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal differentiere: 

 f(X) = (5x + ln(1+x^2)) ( ln(2+x^2) +1 ) 

får: f ' (x) = (5x + (2x)/1+x^2) * ( (2x)/2+x^2) 
Er det rigtigt? 

hr anvendt kædereglen


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2014 af Therk

f(x) = \big(5x+\log(1+x^2)\big)\big(\log(2+x^2)+1)

Nej, det er ikke rigtigt. Husk at der gælder

\frac{\mathrm d}{\mathrm dx} g(x)h(x) = g'(x)h(x)+g(x)h'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2014 af Therk

Lad da

g(x) = 5x+\log(1+x^2)

og

h(x) = \log(2+x^2)+1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2014 af mathon

                         f(x)=\left (5x+\ln(1+x^2) \right )\left (\ln(2+x^2)+1 \right )

\! \! \! \! \! \! \! \! f{\, }'(x)=\left ( 5+\frac{1}{1+x^2}\cdot 2x \right )\left ( \ln(2+x^2) +1\right )\; \; \; +\; \;\; \left ( 5x+\(1+x^2) \right )\cdot \left ( \frac{1}{2+x^2} \cdot 2x\right )


Svar #4
12. oktober 2014 af nøddeb (Slettet)

Ah tak!


Skriv et svar til: Kæderegel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.