Matematik

taylorpolynomium

16. oktober 2014 af fretil (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er gør jeg forkert her? (se vedhæftet fil) har tjekket efter på maple og der giver det noget helt andet

Vedhæftet fil: opgave 1 a.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal beregne de afledede f(0) , f '(0), f ''(0), f '''(0), f(4)(0) og f(5)(0) og så indsætte talværdierne i Taylorpolynomiet

        T5(t) = f(0) + (f '(0)/1!)·t + (f ''(0)/2!)·t2 + (f '''(0)/3!)·t3 + (f(4)(0)/4!)·t4 + (f(5)(0)/5!)·t5 .

Der vil ikke indgå sin(t) og cos(t) i Taylorpolynomiet. Bemærk at de afledede af ulige orden er 0 i 0 .

Bemærk også, at n! ikke bare er lig med n.

Det færdige polynomium vil være et polynomium af 5. grad i t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det færdige polynomium vil være et polynomium af højst 5. grad i t.


Svar #3
17. oktober 2014 af fretil (Slettet)

Men forstår ikke hvordan slut resultatet bliver: 1-1/2*t^2 + 1/24*t^4


Svar #4
17. oktober 2014 af fretil (Slettet)

skal man til sidst ikke indsætte 1 i t's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man har

        f(0) = cos(0) = 1 , f '(0) = -sin(0) = 0 , f ''(0) = -cos(0) = -1 ,

        f '''(0) = sin(0) = 0, f(4)(0) = cos(0) = 1 , f(5)(0) = -sin(0) = 0 .

Derfor er

        T5(t) = 1 -(1/2)t2 + (1/24)·t4 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Taylorpolynomiet er et polynomium, en funktion af t. Man skal da kun indsætte t = 1 , hvis man vil beregne polynomiets værdi for t = 1.


Skriv et svar til: taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.