Matematik

Sekanthældning

30. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen som vil hjælpe med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Betragt de to punkter   (0 , e0)  og (h , eh) og beregne hældningskoefficienten for sekanten gennem de to punkter. Benyt så, at sekanthældningen går mod differentialkvotienten for funktionen ex i x = 1 , når h går mod 0 .


Svar #2
30. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

Er det første punkt du nævner P og det andet Q?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det første punkt er P. Punktet Q hører til logaritmefunktionen og betragtes ikke her.


Svar #4
30. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

OKay. Jeg ved ikke helt hvordan jeg komer i gang med at eregne hældningskoefficienten, kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt formlen for hældningskoefficienten a for den rette linie gennem de to punkter (x1 , y1) og (x2 , y2)

        a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Svar #6
30. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

fatter intet af hvorda jeg skal gøre det med e0 osv


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt, at e0 = 1. Sekanthældningen er da

        a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (eh - 1) / (h - 0)


Svar #8
30. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

hvordan ved jeg at e0 er 1?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er noget man bør vide, bl.a. efter at have læst det vedlagte skærmbillede i #0.

For ethvert positivt reelt tal a gælder det, at   a0 = 1 .


Svar #10
31. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

Hvor får du punktet (eh,0) fra?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er ikke et punkt, jeg har betragtet her. Prøv at læse forklaringerne igen.


Svar #12
31. oktober 2014 af gymelev2 (Slettet)

Har forstpet det nu, hvordan isolerer jeg så h i den endelige ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det lader ikke til, at du har forstået det. Man skal ikke isolere h. Man ved at grænseværdien for differenskvotienten (sekanthældningen) er lig med differentialkvotienten. Se #1.


Skriv et svar til: Sekanthældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.